top of page
helene.jpg

Helene

Bak

Helene Bak er en modig kvinde og en fremragende sangskriver. Hun skriver sange om de helt store følelser og med en nerve og en slagkraft, der efterlader de fleste i eftertænksomhed og refleksion. 

  • PinClipart
  • search-png-white-instagram-logo-white-pn
  • Spotify - Hvid Circle

“Jeg skriver sange om livet – På godt og ondt. Ærlige og nærværende sange, der inviterer til fordybelse og refleksion. Sange der gerne vil starte tankerne og måske åbne en dør til lytternes egne minder og erfaringer.”

Helene Bak er lige nu klar til at udgive en helt ny plade og på den har hun et fantastisk hold af absolut erfarne musikere. Sammen med dem får Helene Bak skabt en rørende kombination af melankolske og eftertænksomme tekster, og glade, luftige melodier - man kunne fristes til at sige at de bevæger sig i retningen af nogle af Sheryl Crows tidligere værker.

Samtidig giver blæsernes jazzede toner på nogle af numrene både opløft og kant, der trækker én i retningen af sangerinder som Corinne Bailey Ray.

”Musikken har hjulpet mig med at bearbejde mange oplevelser, og i mit arbejde med det, synes jeg, det er vigtigt at sætte sig selv lidt på spil, og turde tale og synge om alt fra lette hverdagsting til tungere og tabubelagte emner, som igennem musik bliver mere tilgængelige.”

Fra jazzsangerinde til historiefortæller

I 2015 brød Helene Bak igennem lydmuren med sit mere jazzede debutalbum "Oh So Quiet”. Flere sange fik spilletid på bl.a. P5, og anmelderne gav albummet mange fine ord med på vejen.
Om lidt står hun klar med sit nye album “Under One Roof”, hvor hun har taget det bedste fra jazzens verden og bragt det med ind singer-/songwritertraditionens meget historiebårne sangskrivning. Mens blikket ser fremad, dykker sangene ned i minderne.

Helene Bak er vokset op med vestkystens store vidder lige uden for døren, og i hendes sange mærker man både den bidende vind og det blikstille hav. Helene har hul igennem til de helt store følelser, og hun formidler med en sjælden nærhed, der giver lytteren adgang til hjertets bagdør.

Gaffa skriver: "...hun har noget på hjertet, og at hun formår at formidle dette noget. Alle sange er hjemmelavede, imponerende flotte og absolut lytteværdige." (Ivan Rod, Gaffa).

BT skriver: "Helenes talent lader sig nemlig ikke sætte i bås. Hun skriver og synger ganske enkelt for godt til at lægges i lænker....” (Henning Høeg, BT).

Rootszone skriver: ”Helene Bak! Dansk kunstner i international klasse og helt bestemt en sanger og sangskriver, vi kommer til at høre mere til." (Allan E. Petersen,rootszone.dk)

bottom of page